Sări la conţinut

Revenire din … iad!

noiembrie 17, 2008

Un documentar cutremurator pt. … atei!

Pentru cunoaşterea învăţăturii ortodoxe privind despre ce se întamplă dupa moarte, recomand şi lectura cartii Sufletul dupa moarte de Parintele Serafim Rose. Cartea in format pdf poate fi descărcata de aici.

6 comentarii leave one →
  1. decembrie 8, 2008 9:59 pm

    Faptele relatate in filmul acesta par veridice, iar experientele celor care au simtit iadul in moarte clinica fiind, sunt graitoare. Nu stiu pentru cati atei ar putea avea efectul dorit de realizatorul filmului, stiind ca in Biblie , in pilda bogatului nemilostiv spune: cine nu-i crede pe Moise si pe prooroci ( adica cele scrise in Biblie) , nu ar crede nici daca ar invia cineva din morti si le-ar povesti. Am intalnit si eu un caz de tanar bolnav care a avut o experienta greu de descris , de ,,vizita” in iad, dupa care si-a schimbat radical viata, incercand sa fie crestin cum se cuvine. M-as bucura sa faca si medicii nostri crestini-ortodocsi asemenea materiale documentare, in duhul nostru mai smerit, romanesc .Adica sa fie mai putin incarcat de efecte scenografice , de tip hollywoodian,cu abur pe scena , draperii transparente si efecte luminoase misterioase. Probabil , asa se ,,cere” la publicul american, nu stiu.

  2. Tica Olariu - Iasi permalink
    ianuarie 15, 2009 11:23 pm

    M-as bucura daca ai putea sa-mi pui chestia asta pe (tico.olriu@gmail.com).
    Multumesc frumos..
    Varu* Tica

  3. Danutz permalink
    ianuarie 16, 2009 6:32 pm

    foarte frumos

  4. Florian G permalink
    ianuarie 19, 2009 4:34 am

    C.S.Lewis spune: ” a crede sau nu un miracol depinde de filosofia care o imbratisezi pe care o practici”
    Orisicand si in orice circumstante scepticii vor avea comentaririi si vor descoperi conspiratii ale crestinilor. Mi se pare ca a spune: „Nu pot sa cred ” este o constatre onesta. Problema noastra insa nu este a neputintei intelectuale ci a vointei morale. Domnul Hristos spune in Evanghelie: „Nu vreti sa veniti la Mine, va sa aveti viata”.

    Mi se pare ca una dintre cel mai stralucitoare propozitii din Scriptura, o propozitie pe care nu are nici o alta religie in afara de ceea iudeo-crestina este: „Gustati si vede-ti ce bum este Domnul” Dumnezeu nu este o poveste El este Adevarul care isi permite sa provoace experienta, dar trebuie sa vrei sa o faci.
    Numai Hristos este Calea Adevarata care duce la Viata

    Felicitari celor care au postat acest material. Munca dv. de subtitrare este excelenta.

  5. Florian Popescu permalink
    ianuarie 19, 2009 10:27 am

    Fain film. Nenea asta care povesteste ce a patit el in iad este predicator baptist in orasul nostru Marietta, langa Atlanta, iar doamna este asistenta lui. Filmul este bine realizat si sincronizat cu evenimentele relatate. Cladirea in care se filmeaza este o casa de Adunare a pocaitilor baptisti.

    • preugen permalink
      ianuarie 19, 2009 1:02 pm

      @ Florin Popescu

      Cu siguranta stim ca filmul este facut de neortodocsi. L-am postat pt ca, din pacate şi printre ortodocşi sunt multi prinşi de duhul secularismului care nu au o viaţa duhovniceasca si care afirma – când au ocazia- ca „raiul şi iadul sunt pe pamânt”, şi de aceea au nevoie de „duşul rece” pe care il administraza acest documentar tuturor celor care cred că pot sa traiasca cum vor ei pt ca Dumnezeu e iubitor şi… vorba americanului: every body come… heavean. Mai ales dupa invazia de marturisiri a unor experiente la graniţa morţii, care susţin in cor ideea ca dupa moarte toţi oamenii au parte numai de experieţe placute, indiferent de modul in care au trăit.
      Legat de aceasta, recomand tuturor cartea părintelui Serafim Rose – Sufletul dupa moarte, care prezinta foarte lamurit dreapta învăţătura invăţătură despre ce se intîmplă cu sufletul dupa părăsirea trupului, bazat pe Sf. Scriptura şi pe Sfinţii Părinţi.

Lasă un comentariu