Skip to content

Binecuvântările morţilor in lb engleza

Februarie 15, 2010

Intr-o interpretare absolut magnifică.

Anunțuri
19 comentarii leave one →
 1. cornel diamandescu permalink
  Februarie 15, 2010 11:29 am

  Iata ce pregateste conducerea antihrista a MTR-ului: http://saccsiv.wordpress.com/2010/02/12/taranul-roman-a-fost-ateu-muzeul-taranului-roman-va-scoate-expunerea-horia-bernea-crucea/

  • Fssda Hladadd permalink
   Iulie 11, 2011 1:49 pm

   Doamne ajuta!!!
   Este prima oara cand aud acest cantec si am ramas uimit!Domnul sa-i ajute pe cantareti(dupa cum canta cred ca sunt protopsalti)!Eu cunosc cantarea si stiu sa o cant (In romana)!Chiar au talent de la IIS HR.
   Frati in Domnul: IIS HR NI KA

 2. doinita permalink
  Mai 18, 2010 1:39 pm

  Superb! Imi place foarte mult, nu am mai auzit pana acum niciodata cantece religioase in engleza, mi s-a parut fireste ciudat dar superb! Dar am o intrebare, aveti cumva si versurile? Va rog mult daca mi le puteti trimite; am cautat pe net sa vad dacadau de ele dar nu am gasit nicidecum…Va multumesc

  • preugen permalink*
   Mai 20, 2010 9:32 am

   Hristos S-a Înălțat,

   Pot să-ți dau versurile in lb romana, cred că se găsesc și in engleză pe internet, o sa caut.

 3. doinita permalink
  Mai 18, 2010 8:36 pm

  Si am descarcat cantecul asa cum este, video, dar nici un program din cate am nu mi-l face in mp3, nu stiu de ce…pana acum ce vroiam sa transform mergea dar formatul asta Vp6 vad ca nu-l suporta! Vreau sa-l fac mp3…

 4. doinita permalink
  Mai 20, 2010 1:57 pm

  Adevarat S-a inaltat!In romana le am; mi-as fi dorit sa le am si in engleza sa le cant:)). Am gasit ceva, numai ca nu e intocmai cu ce canta, sunt cuvintele altfel formulate, dar intelesul acelasi. Am reusit pana la urma sa fac cantecul mp3. Daca le gasiti cumva in engl dar varianta buna va rog sa mi-o trimiteti. Multumesc. Doamne ajuta!

 5. Iuliana permalink
  Mai 22, 2010 8:07 pm

  Încearcă cu Free Video to MP3 Converter de aici
  http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-Video-to-MP3-Converter.htm

 6. Iunie 7, 2010 6:46 pm

  Puteti sa gasiti versurile si notatia in muzica bizantina sau pe portativ in engleza la toate slujbele Ortodoxe la aceasta adresa:

  THE DIVINE MUSIC PROJECT!
  http://www.stanthonysmonastery.org/music/Index.html

  Ortodoxia este singura credinta adevarata!

  Orthodoxy is the Only True Faith! Jesus Christ has a Single Church! American documentary part 1 of 3

 7. doinita permalink
  Iunie 22, 2010 3:40 pm

  Foarte interesant link-ul, multumim. L-am ‘rasfoit’ dar nu am dat de versurile cu Binecuvantarile mortilor pt ca nu stiu unde se afla exact…

  • Irina permalink
   Iunie 26, 2010 10:02 pm

   Am reusit sa descifrez cuvintele din melodie, sper ca sunt bune si sper sa va ajute.

   Blessed are You oh Lord, teach me your statutes!

   The choir of the saints has found the Fountain of Life and the door of Paradise.
   May I also find the way through repentance; I am the sheep that was lost
   Call me up to You oh Savior and save me.
   Blessed are You oh Lord, teach me your statutes!
   You who did fashion me of all out of nothingness and with Your image divine did honor me
   But because of transgressions of Your commandments did return me again to the earth from whence I was taken
   Lead me back to be refashioned into that ancient beauty of Your likeness.
   Blessed are You oh Lord, teach me your statutes!
   I am the image of Your unutterable glory.
   Though I bear the scars of my stumblings, have compassion upon me, the work of your hands, oh sovereign Lord
   And cleanse me through Your loving kindness and the homeland of my heart’s desire bestow on me by making me a citizen of Paradise.
   Blessed are You oh Lord, teach me your statutes!
   Give rest oh God to the souls of your servants and appoint for them a place in Paradise
   Where the choirs of the saints oh Lord and the just will shine forth light stars.
   To Your servants that are sleeping now give rest overlooking all their offenses.
   Glory to the Father and to the Son and to the Holy Spirit.
   The Triune radiance of the One Godhead with reverence sons acclaim Thee
   Let us cry “Holy are You, oh eternal Father and Son also eternal and Spirit Divine
   Shine with Your light on us who in faith adore You, and from the eternal fire rescue us
   Now and ever and unto ages of ages Amen. ”
   Hail oh gracious Lady who in the flesh bears God for salvation of all
   And through whom the human race has found salvation, through you may we find Paradise, Theotokos our Lady pure and blessed.
   Alleluia, alleluia, alleluia, glory to You our God!
   Alleluia, alleluia, alleluia, glory to You our God!
   Alleluia, alleluia, alleluia, glory to You our God!

   • preugen permalink*
    Iunie 28, 2010 12:50 pm

    Multumesc tare mult Irina pentru osteneala traducerii!
    Dumnezeu să te binecuvinteze și să-ți răsplatească!
    Pr. Eugen

 8. doinita permalink
  Iunie 29, 2010 12:08 am

  Multumim mult Irina ! Ma bucur tare acum ca am textul; gasisem ceva pe net dar nu era textul intocmai…Domnul sa-ti rasplateasca ! Doamne ajuta!

 9. Petru permalink
  Septembrie 6, 2010 8:15 am

  Binecuvantati, parinte!
  Da, foarte frumoasa aceasta cintare!
  As avea o mica „indreptare”, ca sa zic asa: in engleza, pronumele ‘you/yours’ reprezinta, in vorba cotidiana a secolului XXI, o diminuare semnificativa a vechiului Thee/Thou/Thine (pronume personal, persoana a II-a, singular). Aceasta (mai de demult) varianta este incarcata de reverenta si respect.
  Filmele din anii 1920-1940 contin astfel de expresii, cind un personaj se adreseaza cuiva, in mod politicos. De ce amintesc acest detaliu? Pentru ca exista si o valoare teologica in alegerea cuvintelor. Adica, nu poti spune „You” Lui Dumnezeu sau Maicii Sale, ci Thou/Thee, din mai multe motive, printre care si acela ca Dumnezeu nu este … voi (you), ci Tu (Thou). ‘You’ (voi), in nu prea vechea scriere engleza, era intotdeauna pluralul lui ‘thou’ (tu)! In zilele noastre, ‘you’ este toata lumea, adica si tu, si voi, si dumneavoastra, etc.

  Si ca sa inchei, cu folosirea lui ‘you’ devine dificil sa explici (in engleza) cuiva, despre Mantuitorul, numind ‘you’ (in loc de Thee) atit o Persoana cit si Sfinta Treime (tot in loc de Thee). Ereticii, i-am auzit, ar zice: „nu aveti un dumnezeu, ci trei”…

  Cei de la strana, cu aceasta interpretare in duh Ortodox, reusesc o treaba minunata, unde ‘diferentele’ amintite mai sus devin insesizabile pentru multi, in ciuda „interventiei” moderne din text. Interesant, ca nu toate cuvintele sunt in spirit modern:
  „The Triune radiance of the One Godhead with reverence songs acclaim Thee”

  Blessed are You oh Lord, teach me your statutes! intr-o engleza mai aproape de Dreapta Credinta ar suna asa: „Blessed art Thou o Lord, teach me Thy statutes”.

  Iertare!
  Doamne ajuta!

  • ghjsafdfaasss permalink
   Iulie 11, 2011 7:54 pm

   Dupa parerea mea, nu conteaza daca spui you cu sensul tu sau voi (deoarece se intelege).
   Printr-o exprimare mai anormala defapt sun 3 D=zei si anume:Tatal,Fiul si Duhul Sfant ,care formeaza o unitate careia ii spunem Dumnezeu!
   Dumnezeu1=Tatal
   Dumnezeu2=Sf.Treime
   Doamne ajuta!!!

 10. iuly_an permalink
  Septembrie 12, 2010 1:14 pm

  Parinte,va rog sa ma iertati,ca poate fac rau postand acest comentariu si ca nu fac referire la subiectul depsre care se discuta,dar vreau sa va cer parerea in legatura cu profetia Parintelui Ilarion Argatul:—”GOLICIUNILE PE CARE LE VEDETI PESTE TOT:IN ZIARE,REVISTE, LA TELEVIZOR SUNT PUSE SPECIAL CA OMUL VAZANDU-LE SA-I STRICI MINTEA,IAR VIOLENTA PE CARE O ARATA EI IN FILM SAU LA STIRI,E PUSA SPECIAL CA SA-I STRICE OMULUI INIMA SI ODATA CASTIGATE ACESTEA POTI SA-L CONDUCI PE OM CUM VREI.TOATE RELELE SE ARATA SPECIAL,CA DIN LIPSA DE CREDINTA SA INTRE DIAVOLUL…. CAND VOR FI PECETLUITI, SE VA INTAMPLA IN FELUL URMATOR: cei care au lucrat cu mintea,cu intelectul,cu propaganda,cu gura,impotriva lui DUMNEZEU le va aparea pe frunte pecetea lui Anitihrist “666″ ;cei care au lucrat cu bratele si au alergat cu picioarele impotriva lui DUMNEZEU le va aparea si pe maini pecetea lui antihrist “666″.DECI, NIMENI NU LE PUNE NICI O STAMPILA,SAU SA LE FACA CU LASER CI VA APAREA PUR SI SIMPLU PE MAINI SI PE FRUNTE.UNII SE VOR INGROZI,CAND SEMNUL DE PE MAINI SI FRUNTE LE VA CONFIRMA CA SUNT INSEMNATI CA FII AI LUI antihrist SI VOR INCERCA SA SCAPE DE ACEST SEMN FACAND OPERATIE,EXTRAGAND BUCATA DE PIELE CU PECETEA,DAR VOR VEDEA CA PECETEA ESTE IMPRIMATA SI PE OS,IAR PRIN PIELEA NOUA CU CARE VOR ACOPERI PECETEA DE PE OS VA PATRUNDE DIN NOU PECETEA SI NU VOR PUTEA SA SCAPE DE EA.ACESTIA SE VOR INGROZI SI MAI TARE INCERCAND SA-SI PUNA CAPAT ZILELOR SI NU VOR PUTEA.DUMNEZEU va lua moartea de pe pamant in acele clipe grozave.Se VOR ARUNCA IN LAMA CUTITULUI SI VOR VEDEA CA LAMA CUTITLULUI SE INDOAIE,FUNIA SE VA RUPE,GLONTUL VA FI CA DE MAMALIGA,PIATRA SI FUNDUL PRAPASTIILOR CA DE CEARA MOALE,MUSCATURA FIARELOR SI A TARATOARELOR DIN ADANCURI VA FI USTURATOARE CA DE MOARTE SI NU VOR PUTEA SCAPA DE CHINUL CE VA FI.ACESTA va fi un “vai”.—Pr. ILARION ARGATU”—-.Imi cer iertare ca e scrisa cu majuscule,dar asa am copiat-o.Bunul DUMNEZEU sa ne intareasca si sa ne lumineze pe cat mai multi!

  • preugen permalink*
   Septembrie 12, 2010 8:03 pm

   @iuly_an
   Există diferite interpretări legate de ce inseamnă pecetluirea cu numărul lui Antihrist. Acestea au fost date de diferiți sfinți părinți in diferite epoci si fiecare au cuprins nivelul de înțelegerea al epocii respective. In trecut era foarte greu de inteles cum ar fi posibil ca existenta unui semn pe mână sau pe frunte să dea posesorului abilitatea de a cumpăra sau vinde ceva și de aceea exista aceste interpretări. S-a spus ca pecetea pe frunte inseamna sa-i slujesti lui Antihrist cu mintea iar cea de pe mână este slujirea cu fapta, afirmatie îndreptățită intrucât Sf. Apostol Pavel ne spune ca duhul lui Antihrist deja lucrează în lume. Parintele Argatu dă o astfel de interpretare fără a greși, dar situată la nivelul de tehnologie existentă la timpul respectiv.
   Acum ințelegem mult mai bine textul Apocalipsei pentru că deja trăim momentul in care banii devin virtuali, pentru multi, posesiunea unui card este singura forma de a avea acces la salariu propriu, iar fără card de identitate nu poti vinde sau cumpara nimic important (casa, teren, masina, etc.) Parintele Paisie Atonitul spunea ca a citi astăzi profețiile Bibliei legate de sfârșitul lumii este ca și cum ai citi ziarul, asa sunt de clare.
   De aceea credem ca pecetea va fi o forma de „ștampilă”, un cip implantat care va cuprinde toate datele despre purtător și îi va da acestuia posibilitatea sa cumpere sau sa vândă asa cum fac astăzi cardurile bancare și cele de identitate. Acesta va fi propus de administratia antihristică și va fi acceptat de majoritatea oamenilor datorita facilitatilor pe care le va aduce, precum și faptului ca refuzul lui va lipsi de orice confort, ba chiar de posibilitatea de supravietuire, pe cel care nu-l va primi. Cât despre afirmația părintelui Argatu ca „NIMENI NU LE PUNE NICI O STAMPILA,SAU SA LE FACA CU LASER CI VA APAREA PUR SI SIMPLU PE MAINI SI PE FRUNTE” este expresia faptului că la momentul in care a fost spusă nu exista un reper tehnologic care să indice posibilitatea reala a constrângerii prin purtarea unui semn, situatie care s-e schimbă total in epoca banilor virtuali. Pe de altă parte cred că este un indemn al părintelui Argatu de ne cerceta gândurile și faptele in raport cu poruncile evanghelice ca nu cumva, crezându-ne creștini, sa fim de fapt slujitori ai lui Antihrist.

 11. iuly_an permalink
  Septembrie 12, 2010 1:18 pm

  Va multumim parinte,pt melodie, pt ca e tare frumoasa si va mai multumim pt munca depusa.DUMNEZEU sa va rasplateasca!

 12. iuly_an permalink
  Septembrie 13, 2010 12:48 am

  @PrEugen Va multumesc parinte pentru raspuns si in cazul in care credeti ca face rau comentariul postat de mine,spre binele celorlalti,poate e bine sa il stergeti.Va rog sa ma iertati daca am gresit.DOAMNE ajuta!

 13. ssdasds permalink
  Iulie 12, 2011 10:34 am

  Puteti sa-mi mai spune-ti si mie alte melodii cantate tot de acesti protopsalti?
  Va rog!
  Multumesc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: