Sări la conţinut

“Episcopul” romano-catolic de Iasi, Gherghel – disperat de refuzul IPS TEOFAN de a mai participa la “octava de rugaciune” ecumenista din luna ianuarie

ianuarie 19, 2011

Război intru cuvânt: Dezamagirea episcopului catolic de Iasi de atitudinea IPS Teofan fața de saptamana de rugaciune ecumenistă.

Pe siteul Episcopiei Romano-Catolice de Iasi am gasit urmatoarea “scrisoare pastorală” a conducatorului “bisericii” catolice iesene, Petru Gherghel, referitoare la “Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor”, in care isi tradeaza cat se poate de vizibil – inca din titlul in care clameaza “urgenta” problemei – disperarea si frustrarea care, ajunse deja la cote foarte inalte, debordeaza. Mesajul “episcopului” romano-catolic ia forma unui bocet patetic si destul de penibil (prin falsitatea izbitoare care te trazneste), insotit de santaje sentimental-”evanghelice” (urmand, evident, “talcuirea” Evangheliei cea de pe “limba” ideologiei ecumeniste, nu cea a Sfintilor Parinti), asemanatoare cu ale cersetorilor mincinosi si agresivi sau escrocilor care se tin scai de tine pana le faci voia, alternand culpabilizarile si amenintarile “duhovnicesti” cu lingusiri si ademeniri serpesti pline de o mierosenie oripilanta.

Dar ce aer de blasfemie se degaja din auzul unor cuvinte sfinte rostite cu prefacatorie, stalcite, deformate si deturnate inspre o agenda  ascunsa, vrajmasa insusi Adevarului lor si… cat de dureros este sa asisti la instrumentarea ideologica a unor versete scripturistice in gurile unor asfel de bieti politruci zelosi ai “noii ordini” religioase!

Continuare


Reclame
One Comment leave one →
  1. august 7, 2011 8:12 am

    DACĂ PENRU RUGĂCIUNE NU EGZISTĂ CONCILIERE! NOI CEI DE RĂND CE SĂ ÎNȚELEGEM??? AȘTEPTĂM EXPLICAȚI CONCLUDENTE. VĂ DORIM ÎNȚELEGE. SĂ NU MAI CETIM AȘA CEVA. BUNUL DUMNEZEU SĂ BINECUZĂNTEZE SĂ NE PĂSTORIȚI ÎN CREDINȚA LUI ISUS PE CARE NE OFERIȚI CA HRANĂ SUFLETEASCĂ. CU DUMNEZEU ÎMPREUNĂ SĂ MERGEM LA RUGĂCIUNE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: