Skip to content

CNA a amendat OTV pentru promovarea blasfemiilor lui Coruţ

martie 9, 2010

La sesizarea domnului Mihai Silviu Chirilă, Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat emisiunea lui Dan Diaconescu în care acesta l-a avut invitat pe aşa-zisul scriitor Pavel Coruţ.

Iată răspunsul CNA preluat de pe blogul lui Mihai Siviu Chirilă:

Stimate domnule Mihai Silviu Chirilă,

Vă mulţumim pentru sesizarea dumneavoastră (nr. de înregistrare la CNA 1333 din 03.02.2010) în legătură cu emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, ediţia din data de 24.01.2010, care l-a avut invitat pe scriitorul Pavel Coruţ, şi vă comunicăm următoarele:
În şedinţa publică din data de 02.03.2010, membrii CNA au analizat raportul de monitorizare întocmit de direcţia de specialitate pentru emisiunea “Dan Diaconesu Direct” şi au constatat că ediţia difuzată în data de 24.01.2010 a fost redifuzată, în zilele de 02 şi 03.02.2010, fără menţiunea “Reluare”. Pe parcursul emisiunii respective, invitatul, dl. Pavel Coruţ, a adus acuzaţii grave preoţilor Bisericii ortodoxe române şi a făcut aprecieri denigratoare la adresa tuturor religiilor, fără ca moderatorul să intervină pentru asigurarea pluralismului opiniilor.
Consiliul a decis sancţionarea postului OTV cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, pentru încălcarea Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, respectiv a prevederilor art. 42 (alin. 1,3,4) referitoare la obligaţia radiodifuzorului de a respecta dreptul unei persoane la propria imagine, art. 85 alin. 2 lit. b cu privire la faptul că trebuie să se afişeze pe ecran „Reluare”, pe întreaga durată a redifuzării unei emisiuni şi ale art. 71 care precizează principiile ce trebuie respectate pentru asigurarea informării corecte a publicului, prin “favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie”.
De asemenea, vă informăm că, pentru încălcarea art. 85 alin. 2 lit. b din Codul audiovizualului, postul OTV a mai fost sancţionat, în şedinţa publică din data de 28.01.2010, cu amendă în cuantum de 15.000 de lei.

Cu consideraţie,
Preşedinte CNA

Răsvan Popescu

Reclame
18 comentarii leave one →
 1. Fraierul plateste permalink
  martie 17, 2010 6:50 pm

  Cel putin inseamna ca mai exista o umbra de dreptate. Visam la inchiderea”postului” si decapitarea vinovatilor care au jignit o Romanie crestina. Daca sint atit de plecati de acasa poate ne lipsesc de prezenta lor si se duc. Pe pustii!

 2. martie 19, 2010 2:32 pm

  Blasfemii e un cuvant cam prea dur. Un atac similar a indreptat si cunoscutul scriitor evreu Leon Feuchtwanger impotriva crestinismului in romanul sau foarte bestseller „Evreica din Toledo”. Distinsul scriitor evreu a demonstrat ca Jeshua/Iisus nu avea cum sa fie Mesia.
  Evreii cred, aidoma domnului Pavel Corut, intr-un D-ze-Spirit, omnipotent, omniprezent, fara caracteristici humanoide. Referirile care apar deseori in Tanah si Talmud la antropomorfimsul Creatorului trebuie considerate banale metafore. Cel putin asa ne sfatuieste Maimonide.

  • preugen permalink*
   martie 21, 2010 7:02 pm

   @ Ileana Adriana Stan
   Blasfemie este atunci cand cu buna știință arunci cu noroi in valorile cele mai prețioase ale altora. Or, Coruț nu a facut altceva decat sa vorbeasca in mod abject despre persoana și învățătura Domnului Iisus Hristos, despre Biblie in general. Dar persoana și Evanghelia Mântuitorului Hristos sunt absolut sfinte pentru orice creștin. Poți sa nu fii de acord cu opiniile cuiva, dar aceasta nu-ți da dreptul sa le batjocorești.
   De aceea consider ca termenul blasfemie exprima exact ceea ce a facut acest Coruț.
   În ce-l privește pe scriitorul evreu, nu e o noutate. Evreii se lupta cu Iisus de 2000 de ani. Nu am citit cartea si deci nu cunosc modul in care autorul abordeaza aceasta chestiune, dar daca o face asemanător cu modul lui Coruț atunci tot blasfemie se numește.
   Ca o observație, atunci cand Coruț numeste Biblia o carte de ra……., atunci in mod egal aduce blasfemie si fața de credința evreilor care cinstesc Torah -Vechiul Testament (nu Tanah cum greșit va exprimați) ca fiind exact Cuvantul Lui Dumnezeu.

 3. martie 26, 2010 8:30 am

  Dan Diaconescu a fost pedepsit complet injust. Distinsul scriitor roman Pavel Corut nu a facut altceva decat sa demonstreze cu probe faptul ca Jeshua/Iisus nu avea cum sa fie Mesia si nici fiul lui D-zeu. Va recomand recitirea operelor lui Maimonides referitoare la incorporalitatea D-zeului ebraic.

 4. IDENUS permalink
  martie 31, 2010 4:55 pm

  Religia e o fraza de dansii inventata cu a ei putere spre a va tine in jug.

  Cunosc destul de multe despre RELIGIILE acestei lumi si pot spune cu mana pe inima , multe dintre ele ascund multe neadevaruri, sau niste asa zis adevaruri care nu se sustin cu nimic, doar teama oamenilor ca va veni cineva si ii va judeca in vreun fel sau altulpentru necredinta lor intr-un zeu sau altul, mai tine in viata RELIGIA. Nu sunt adeptul niciunui cult , nu am o minte atat de slaba incat sa am nevoie sa ma inchin vreunui zeu fie el si REAL. O spun fie si REAL , pentru ca nu exclud posibilitatea , ca omul sa fie creatia unor fiinte cu mult mai evoluate tehnologic, si chiar spiritual decat noi, RETINETI, e o ipoteza si nu fapt in sine. Din fericire pentru mine , am o minte cat se poate de lucida sa pot distinge macar intro mica masura MANIPULAREA religioasa ce se practica la toate religiile de pe acest pamant( mai putin budhismul care dupa parerea mea , nu este o religie, fiindca Buddha, nu este considerat zeu ci un intelept un iluminat, dar budhismul e o alta discutie), e adevarat ca multi duhovnici te invata de bine te invata sa ai un mod de viata sanatos dupa umila mea parere, dar nu cred ca avem nevoie sa ne inchinam la zei, pentru a ne gasi rostul in lume.
  Nici o RELIGIE (mentionez doar urmatoarele care au o origine cat se poate de comuna, IUDAISMUL, ISLAMISMUL, CRESTINISMUL, cu toate sectele si cultele ce se includ in acestea), nu are raspunsuri la SCOPUL CREATIEI UMANE SI APOI JUDECAREA LUI , si nu numai aceasta intrebare sunt multe nu stau sa le enumar acum.
  Trebuie sa existe un scop in sine al creatiei divine daca el exista, si cine ni-l poate releva?Momentan nimeni, se duc lupte de genul POPORUL ALES, mai nou am vazut ca si anumiti ortodocsi se considera doar ei poporul ales. Sunteti mai preocupati, sa fiti printre cei salvati de la pieire, decat sa aflati ADEVARUL. Pe care nu il detin nici eu, dar il caut .
  Sunt lucruri interesante in Biblie, si nu doar acolo, dar ma refer doar la Biblie fiind mai cunoscuta cititorilor de pe acest blog, dar sunt si multe lucruri care se bat cap in cap.
  Un apostol il descrie pe Isus( cu 2 de i cu 1 singur, depinde cum vreti voi sa fie), in aceiasi intamplare intr-un fel, iar un altul il descrie ca manifestandu-se altfel, in fine si cu toate acele sinoade care au hotarat ele ce este bun si ce nu. Un Enoch nu este pe placul Bisericilor, pentru ca a descris lucruri care pot da de gandit unora, ma rog sunt multe lucruri de discutat vizavi de CRESTINISM mai ales. Cei ce au condus si conduc BISERICILE sunt cei ce au hotarat si hotarasc in ce sa credeti si in ce mod sa credeti. Cu alte cuvinte MANIPULAREA de tip religios pleaca de la cei ce conduc, la cei ce se supun.
  Cu alte cuvinte tot un fel de POLITICA.
  Poate am fost un pic evaziv pentru unii, confuz pentru altii, am vrut sa ating mai multe puncte de vedere ale aceluiasi subiect si cat mai pe scurt.
  Poate voi fi catalogat in fel si chip sau cenzurat, nu este o problema pentru mine asta, m-am obisnuit sa fiu cenzurat, e un obicei tipic celor ce nu accepta dialogul, des intalinit pe genul asta de bloguri.
  Pace lumina si iubire va doresc.

  • crorazvan permalink
   aprilie 20, 2010 11:03 pm

   Pai si ai nevoie de dovezi, ai nevoie de a ti se recunoaste tot ceea ce ai spus mai sus? Si la ce te va ajuta? Probabil ca vei cauta alte tinte in acele momente. Simplul fapt ca atragi atentia asupra altor oameni nu te face mai bun…
   Intelege ca tot ceea ce se intampla are un scop bine definit din partea Divinului.

 5. IDENUS permalink
  martie 31, 2010 5:03 pm

  Evident ca a jignit intro mare masura pe multi dintre voi, eu nu m-am simtit jignit in nici un fel, dar nici nu inclin spre ai da dreptate in tot ce spune . E dreptul fiecaruia sa creada in ce vrea, depinde de capacitatea lui de a „digera” informatiile din jurul sau. Nu m-am nascut ateu, nu stiu in ce stadiu am sa mor dar cu siguranta nu ma voi inchina la ceva anume( pentru ca asta suna a supunere, si e valabil doar zeilor reali sau imaginari)…………………………………………………………………………………………………………………….

 6. crorazvan permalink
  aprilie 20, 2010 10:59 pm

  Domnul Corut este doar un simplu scriitor de duzina, care incearca sa aduca in atentia publicului persoana sa prin interventii demne de ridicol. Partea denigratoare a acelor emisiuni nu este faptul ca a atacat Biserica, pe Hristos, ci insasi prezenta sa, de domeniul ridicolului, in emisiune.
  E crunt sa crezi ca prin atacarea unei credinte vechi a umanitatii vei reusi sa fii mai cunoscut. Il compatimesc pe dl. Corut.
  De asemenea e crunt ca exista oameni care incearca sa demonteze credinte, religii, deoarece ei cred doar in stiinta.
  Nu lasati credinta in stiinta sa va conduca viata, incercati sa va treziti.

 7. Stefan permalink
  aprilie 27, 2010 4:30 am

  Sincer ma asteptam sa-l amendeze pe DD pentru interventia lui Becali,care l-a injurat de toate cele sfinte pe Corut(l-a facut oligofren etc),dar CNA vad ca face doar imagine de dragul bisericii

 8. OANA permalink
  aprilie 27, 2010 6:13 pm

  Domnul CORUT are opinii diferite fata de multi oameni dar nu are dreptul sa jogneasca crestini si sa aduca vorbe urate la adresa biserici .

 9. Istrate Maria Magdalena permalink
  mai 9, 2010 11:32 pm

  „Sfinteste-i pre ei intru adevarul Tau;Cuvantul Tau este adevarul”
  (Ioan 17,17)

  O,Stapane Doamne Dumnezeul nostru,Cela Ce esti Adevar Dumnezeiesc in Treime Sfanta inchinat si slavit,LUMINEAZA-NE CU LUMINA DUMNEZEIRII
  Tale si ne mantuieste pe toti,ca Tie se cuvine toata marirea,slava si multumita in veci.Amin!

 10. silvia permalink
  mai 13, 2010 10:41 am

  Dar oare amendarea aceasta nu incalca libertatea de expresie? De ce trebuie sa fim tot timpul atenti doar la sensibilitatile crestinilor? De ce este ok sa iti exprimi credinta, pe cand ateismul e amendat? Poate si eu, ca cetatean al Romaniei, ma simt jignita ca legea (care inca mai e laica, seculara, nu?) sanctioneaza in privinta unor chestiuni religioase. Daca cineva ar fi vorbit de rau despre atei, nu ar fi fost sanctionat, ci dimpotriva. Deci, legea ii apara doar pe crestini? Si eu ma simt jignita de manipularile religiei, de care ne lovim atat de des. Noua, celor care avem alte opinii si, in ciuda lor, nu facem rau nimanui, ba chiar ducem o viata mai „crestina” decat multi asa-zis credinciosi, cine ne apara „sensibilitatea ranita”?

 11. George permalink
  mai 26, 2010 3:27 pm

  Smintelile continua si la Pitesti! Ratacitul Klaus Keneth a tinut de curand(pe 24 mai) o conferinta la Muzeul judetean din Pitesti, organizata si prezentata de…cine credeti!-marele „misionar” Laurentiu Dumitru, prieten devotat al p. Lucian Grigore, cel cu…lingurita! Ambii au fost prezenti la conferinta, sustinandu-l si oferindu-i toata asistenta lui K.K.! Dealtfel, L.D. il promoveaza din plin pe K.K. pe blogul sau, afisand si programul conferintelor acestuia( http://laurentiudumitru.ro/blog/2010/05/13/turneu-klaus-kenneth-2010/),atentie!!!-ASTA SI DUPA CE P. MIHAIL STANCIU A ARATAT DEVIATIILE ACESTUI K.K. intr-un articol preluat de mai multe bloguri ortodoxe! Daca va uitati la comentarii, multi i-au atras atentia lui L.D. deaspre acest aspect, el insusi avand cunostinta de aceste lucruri, dupa cum a declarat la inceputul conferintei, dar cu toate acestea nu a renuntat nici la conferinta si nici la a-l promova in continuare pe K.K.!
  Conferinta a fost o adevarata parodie, K.K. facand gesturi comice si teatrale, avand o exprimare ciudata si controversata, cu abateri grave de la invatatura Bisericii, emanand, pe tot parcursul conferintei, prin discurs si gestica, un duh mai degraba protestant decat ortodox!
  Iata cateva „perle” ale lui K.K.(imi pare rau ca n-am inregistrari!):
  -„Eu nu am scris o carte ortodoxa…(!!!)…ci una care-L slaveste pe Dumnezeu!
  Intrebat, in mod firesc, daca Dumnezeu poate fi slavit, si deci trait, si altfel decat in fel ortodox, acesta raspunde ca „da, poate fi slavit asa, mai putintel, si-n alte feluri( confesiuni, etc.), nu pe deplin ca-n Ortodoxie, dar INTR-O MASURA MAI MICA!!!”…Fara comentarii!
  -Alta: Spune la un moment dat: Luther a fost IN ESENTA ORTODOX!!!…Pus sa lamureasca aceasta afirmatie, a dat un raspuns ambiguu, practic n-a avut raspuns!
  Asa ca, cititi si va minunati!…
  Baiatul asta, K.K., a batut atata drum ca sa ne spuna ca noi nu mai traim ortodoxia la intensitate, si ca s-a instalat o platitudine, o amortire…si, cumva, el vine sa ne resusciteze! Cam asta e demersul lui…
  DOAMNE APARA SI PAZESTE!
  Si ia-i de-aici si du-i!…

 12. iunie 23, 2010 10:23 am

  jignit?pe cine a jignit pavel corut?clerul?pai,omul asta a lovit in cler pt ca ,dupa cum spune domnia sa,se trezes-te la 4 dimineata si se culca la 24 muncind pe rupte si platind peste 100 de mil de lei vechi impozit.omul vrea ca banii lui sa nu ajunga pe mana preotiilor pe care ii considera niste paraziti…e dreptul lui.
  restul e alta poveste…

 13. cristian permalink
  iulie 20, 2010 1:10 pm

  Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu,Cel ce mi-ai dat viata, Cel ce mi-ai dat ochi sa vad Lumina(intelegeti voi oameni ce este lumina?) Cel ce mi-ai dat lacrimi, oh Doamne cum vorbeste sufletul cu tine prin Lacrimi.. cum Te simt de prezent in lacrimi.. cum esti Tu mai presus de toate si-mi soptesti ca nimic nu conteaza si ca trebuie sa le stingem toate in Iubirea Ta.. ce singuri sunt oamenii care nu stiu ca exista diavol, care nu stiu ca toate gandurile ce-i separa de Tine nu sunt ale lor ci vin de la El.. ca le impacheteaza frumos vicleanul.. da-mi Doamne Lacrimi, multe Lacrimi, rauri si rauri de lacrimi ca sa plang pentru fratii mei.. oh Doamne de nu ai fii tu eu nu as putea iubi, fara Tine nu traiesc ci sunt o fiinta care reactioneaza la stimuli-cum bine zicea un sfant..scalda inima mea in pacea ta cea blanda si luminoasa , cea mai presus de fire ce mi-ai aratat-o de atatea ori.. arata-le fratilor mei ce mi-ai aratat mie.. ah fratilor, nu va mai zbateti sa va fauriti un paradis fara Dumnezeu.. nu vedeti cat de obositi sunteti? nu intelegeti Odihna Crucii? ..ah daca a-ti stii ca acela e raiul.. Hristos Rastignit e Pomul Vietii.. daca am vedea cat de luminos e Hristos Cel Rastignit, Dumnezeul nostru asa cum vad serafimii ca-si acopera ochii lor cu aripile de atata lumina.. sunt uimiti.. iar noi suntem impietriti si-l rastignim mereu si mereu in afara cetatii(a dica il aruncam departe de viata noastra si-l omoram ne cream noi o lume fara Dumnezeul nostru, fara Iisus Hristos-LUMINA lumii.. frati crestini, binecuvantati pe Dumnezeu in toata vremea si chemati Numele Lui in tot locul ! AMIN!

 14. Doina permalink
  iulie 24, 2010 10:01 pm

  De unde ati aparut toti puii astia de vipere in sanul neamului romanesc? Ma cutremur cand citesc astfel de comentarii. Furnici amarate, pe cine vreti voi si corut al vostru sa loviti cu calcaiul?

 15. octombrie 24, 2010 7:49 pm

  Doamne ajută!

  Ar fi normal să aplicați o cenzura puternică și dumneavoastră, părinte, pe acest sait!

  Cenzura nu este nicidecum intoddeauna o greșeală, așa cum încearcă să ne „educe” lumea modernă, de tip new age, politic corectă, în care orice urmă de onoare, bărbăție și Adevăr se dorește distrusă.

  Cenzura se impune atunci când este atacată morala, bunul simț, buna cuviință, dar MAI ALES, atunci când vine vorba de blasfemii ordinare postate pe un sait ortodox.

  Nădăjduiesc că veți lua act de sesizarea mea.

  Doamne ajută și să aveți pace!

 16. august 2, 2011 5:28 pm

  Astea nu sunt blasfemii. Iisus poata sa fie numit cel mult fiul spiritual al lui D-zeu si un tip distept care a ales sa se mantuiasca singur. Dar nicidecum D-zeu incarnat. Crestinii sunt jalnici daca isi inchipuie asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: