Skip to content

Expelled: Inteligenţa nu este permisă.

august 31, 2009

Subtitrarea in limba romana pentru acest film o puteţi lua de aici.

Puteţi dowloada filmul de aici. Pe pagina ce se deschide, faceti click pe textul  Download video – iPod/PSP sau puteti folosi un download manager ca Sothink Web Video Downloader pe care il descarcati de aici

Ca o completare şi pentru o mai bună înţelegere a acestui documentar vă invit să citiţi din Biblie cap 12, 13 şi 14 din cartea Înţelepciunii lui Solomon. Redau mai jos doar cap. 13:

Mustrarea celor ce nu cred si nebunia inchinarii la idoli.

1. Deşerti sunt din fire toţi oamenii care nu cunosc pe Dumnezeu şi care n-au ştiut, plecând de la bunatătile văzute, să vadă pe Cel care este, nici din cercetarea lucrurilor Sale sa inteleagă pe meşter;
2. Ci au socotit că sunt dumnezei cârmuitori ai lumii sau focul, sau vântul, sau arcul cel iute, sau mersul stelelor, sau apa năvalnică, sau luminatorii cerului;
3. Ei, care, desfatati de frumusetea acestora, le-au luat drept dumnezei, să ştie acum cu cât este Stăpânul mai presus decât acestea, că El, Cel Care Insusi este începătorul frumuseţii, este făcătorul lor.
4. Iar dacă se minuneaza de putere si de lucrare, să inteleagă din acestea cu cât este mai puternic Cel care le-a facut.
5. Căci din marimea şi frumuseţea făpturilor poţi sa cunoşti bine, socotindu-te, pe Cel care le-a zidit.
6. Dar, în acelasi timp, în toate acestea este oarecare neajuns, căci doar unii ca aceştia rătăcesc căutând pe Dumnezeu si străduindu-se sa-L afle.
7. Căci, îndeletnicindu-se cu lucrarile lui Dumnezeu si cercetându-le, ei se incredinteaza cu vederea cât de frumoase sunt cele văzute.
8. De alta parte, ei n-au cuvânt să li se ierte rătăcirea.
9. Că dacă au putut să adune atâta invatatură, ca să cerceteze lumea, cum n-au aflat ei mai degraba pe Stapanul lumii?
10. Dar sunt cu totul ticalosi si si-au pus nadejdea in lucruri fara de viata cei care au numit dumnezei lucrurile mainilor omenesti, aurul si argintul cu mestesug lucrat si inchipuiri de dobitoace sau piatra netrebnica, cioplita de mana de demult. (sau ştiinţa şi tehnologia n.n)
11. Un mester lemnar a taiat din padure un lemn bun de lucrat, l-a jupuit de coaja si apoi cu indemanarea sa a facut din el o unealta folositoare spre slujba vietii.
12. Ramasitele de la lemnul lucrat le pune pe foc sa isi fiarba de mancare si isi potoleste foamea.
13. Si ce-a mai ramas dintr-acestea, nefiind de nici o treaba, pentru ca este lemn stramb si noduros, il ciopleste ca sa-i treaca de urat si, potrivindu-l si mestesugindu-l, l-a facut asemenea cu chipul de om.
14. Sau l-a facut asemenea vreunui dobitoc de nimic si, vopsindu-l peste tot si rumenindu-l la fata cu vopsea rosie, i-a ascuns toate metehnele.
15. Apoi i-a facut in perete buna asezare, l-a pus acolo si l-a intarit cu piroane de fier.
16. El are grija de idol sa nu cada, stiind bine ca nu-si poate ajuta singur, caci nu este decat un chip care are nevoie de ajutor.
17. Dar el se roaga chipului pentru averea sa, pentru nuntile sale si pentru fiii sai si nu se rusineaza a vorbi catre lucrul cel neinsufletit.
18. El cere sanatate de la cel neputincios, se roaga de viata celui mort si de ajutor celui ce nu poate sa dea nici unul; el se roaga de buna calatorie cui nu poate sa mearga in picioare.
19. Ca sa-si puna la adapost averea, alergatura si izbanda muncii sale, el cere putere de la cel care are mainile cele mai betege.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: