Skip to content

Ultimele cercetări ale stiinţei şi… postul!

Decembrie 18, 2008

Dintotdeauna creştinii ortodocşi au preţuit postul ca fiind cea mai buna modalitate de a-şi păstra sănătatea trupului şi a sufletului, bazându-se, fireşte, pe învăţătura Sfintei Scripturi şi pe experienţa ascetică a Bisericii, aşa cum este ea revelată de  Sfânta Tradiţie (scrierile Sfinţilor Părinţi).  Indată ce modernitatea insă a trecut cu tăvălugul ei peste gândirea sănătoasă a omului creştin, postul a inceput să fie dispretuit şi inlăturat din viaţa publică fiind considerat chiar periculos. Fireşte, postul este o ameninţare gravă la adresa societăţii de consum şi trebuia inlăturat cât mai curând din viaţa omului-consumator. Dimpotrivă, a fost şi este cultivată cu obstinaţie atitidinea total opusă postului şi anume imbuibarea. Aceasta aduce imporante profituri producătorilor, care nu au nevoie de consumatori capabili de infrânare, ci dimpotrivă, daca se poate să fie cuprinşi de bulimie, cu atât mai bine!

Dar iată că in neistovita alergare a omului-animal evoluat din maimuţă –  nu a omului-chip al Lui Dumnezeu – după prelungirea vieţii in trup stiinţa – fără să vrea – ajunge pana la urmă tot la … post! Citeam de curând un articol publicat pe site-ul stiinta.info in care suntem informaţi despre cercetările făcute de un savant american, dr. David Sinclair, care, căutând modalităţi de prelungire a vieţii, a descoperit că acest lucru este posibil prin … infometarea stiinţifică. El a trecut cu experimentul de la bacteriile din drojdia de bere la mamifere – şoarreci de laborator – şi a reusit să le prelungească viaţa cu până la 40% faţă de grupa martor.   Nu stiu cum vor reacţiona cei care doresc să transforme omenirea intr-o turmă de consumatori, dar deja un cititor a lasat un comentariu in care spune printre altele că  medicii nu recomandă o asemenea metodă. Desigur că nici Sfinţii Părinţi nu spun că ttrebuie să ne infomentăm – se ocupă de asta guvernul – ci că prin înfrânare de la hrană inseamnă să mănânci atât cât e necesar pentru munca pe care o faci, sau practic, să te ridici de la masă cu putin inainte de a ajunge la saţietate. Aceasta are ca scop principal sporirea duhovnicească, iar nu prelungirea vieţii. Oricum, pe căi diferite si cu scopuri diferite, iată că cercetarea ştiinţifică ajunge la adevăruri cunoscute de milenii prin experienţa religioasă.

P.S

Pentru informaţii strict ştiinţifice legate de subiect recomand citirea articolului de la link-ul de mai sus.

Anunțuri
4 comentarii leave one →
 1. Mihai Daniel permalink
  Decembrie 20, 2008 4:38 am

  … Intr-adevar infioratoare au devenit toate aceste devieri ce se propaga mai ceva ca toate celelalte „ciuperci” otravitoare infiltrate in mijlocul nostru, al celor ce se considera ca fiind crestini..si poate si bine-dreptcredinciosi!
  Este repugnant cum acest nene american, un adevarat sol al Satanei si propovaduitor al Imparatiei lui Antihrist poate emite aceste elucurbatii si, chiar (sa-mi fie cu iertare) mai…poate avea si tupeul, nesimtirea de a fi crezut ca un spirit „nou” si „evoluat”…
  Acesta sa fie oare obiectivul? Sau ne pregatim si ne prelungim viata doar asa ca sa fim ca niste autentici cobai in „locurile” de vaza din Iad?
  Prelungirea vieţii este dovedită inca o data ..(vezi audienta_..”stiintific. Tehnic vorbind, procentual ei…intunecati observa doar acel aspect „pozitiv”, „placut”…
  Si in asemnea maniear, turma de consumatori (excelenta sintagma) se intregeste, se mareste…porospera, in timp ce palcul de adevarati crestini, infranati si cu simtire, constienti de prezenta activa a Divinitatii este luata in ras de acesti pseudo-specialisti…adevarate „talpi ale Iadului!”
  eXTE DE-A DREPTUL SENZATIONAL TOT CEEA CE SE INTAMPLA…
  tOTUSI, SPER CA IN SCURT TIMP ACESTI „DOCTORI” sa nu care cumva sa se imbuibe pana vor face „poc” atat ei cat si toti cei ce le urmeaza indemnul, indiferent ca se numesc oameni sau…sobolani…
  In rest…de-abia astept sa ma bucur de insemnatatea praznicului sfant si adevarat al Nasterii MANTUITORULUI NOSTRU Iisus Hristos!!!
  http://danielix.wordpress.com
  http://zadkielix.wordpress.com

 2. saccsiv permalink
  Decembrie 25, 2008 12:01 pm

  Craciun Fericit ! Sa ne ajute , sa ne invete si sa ne intareasca Domnul !

  http://saccsiv.wordpress.com/2008/12/24/nazismul-partea-1-religia-nazismului-asemanari-contemporane-alarmante/

 3. Balan Claudiu permalink
  Ianuarie 12, 2009 3:04 pm

  Doamne ajuta!

  Vroiam sa va rugam daca puteti sa ne ajutati si pe noi sa promovam blogul parintelui Stephen in limba romana http://parintelestephen.wordpress.com/

  Multumim mult pentru ajutor la blogul Sfantului Ioan de Kronstadt.

Trackbacks

 1. Razboi întru Cuvânt » Bolile veacului: Nu avem mame, nu avem nici har! (Noutati 19 decembrie 2008)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: