Skip to content

Religia, obiectiv important pt UE

martie 8, 2008

Tony Blair, cel despre care se speculeaza tot mai des ca va fi presedintele Uniunii Europene, printre multele sale responsabilitati, a decis sa inceapa sa predea la Universitatea din Yale. Insa nu lectii de politica ci de ….. religie. Astfel ex premierul britanic intentioneaza sa infiinteze si o fundaţie –  „Fundaţia Credinta” – al carui scop declarat este sa promoveze intelegerea intre crestinism, iudaism si islam. Eu cred ca acesta e un semnal clar al liderilor UE ca noul (vechi)  imperiu are nevoie si de o religie oficiala si de ce nu ar fi aceasta … ecumenismul. Deja romano-catolicismul prin Institutul Sant Egidio a demarat ecumenismul interreligios, asa ca probabil, papa va fi membru de onoare impreuna cu liderii CEB in fundatia lui Tony  Blair. Cu cat se opun mai mult crestinismului traditional cu atat UE simte mai mult nevoia de o legitimare religioasa.

Nu pot acum sa nu ma gândesc la imaginea din  Apocalipsa 17, 3 ş.u: Şi m-a dus, în duh, în pustie. Şi am văzut o femeie şezând pe o fiară roşie, plină de nume de hulă, având şapte capete şi zece coarne. Şi femeia era îmbrăcată în purpură şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare, având în mână un pahar de aur, plin de urâciunile şi de necurăţiile desfrânării ei. Iar pe fruntea ei scris nume tainic: Babilonul cel mare, mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului.

Aceasta imagine poate fi astfel interpretata: Fiara cu sapte capete si zece coarne este un imperiu  (în cazul nostru UE) iar femeia care sta deasupra fiarei este religia oficiala a acestui imperiu.

Stim din istorie ca fiecare imperiu a avut propria religie, chiar imperiile comuniste au avut drept religie ideologiile ateiste, şi de aceea cred ca nici imperiile moderne nu fac excepţie, interesul lui Tony Blair pt religie confirmand aceasta. Religia pe care o va preda Blair, va fi un amestec de crestinism, iudaism şi islam, adica un sincretism care va incerca sa mulţumească pe toti cautatorii pacii si ai bunastarii materiale şi care sunt dispuşi sa sacrifice pt aceasta Adevarul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: