Skip to content

Procesul icoanelor, la Curtea Supremă

Februarie 28, 2008

Icoanele au ramas interzise in scoli, a decis Curtea de Apel Bucuresti. Instanta de contencios-administrativ a respins saptamana trecuta cererea asociatiei Pro-Vita de anulare a unui ordin din 2006 al Consiliului National al Discriminarii, care recomanda scoaterea tuturor insemnelor religioase din scoli. Decizia va fi atacata la Curtea de Casatie. Sesizat de un profesor de filosofie din Buzau, Consiliul a hotarat ca prezenta insemnelor religioase este o discriminare pentru atei si persoanele de o alta religie, permitand prezenta acestora doar la orele de religie. Numai ca, putin stiu ca CNCD este format, in mare parte, din catolici si reformati, care nu au cum sa fie preocupati de icoanele ortodoxe. Potrivit unor surse judiciare, la contestatia asociatiei au participat si magistrati de la Tribunalul Bucuresti si chiar Curtea de Apel, revoltati ca in scoli copiii lor nu vor putea fi educati in prezenta insemnelor crestine.

Anunțuri
5 comentarii leave one →
 1. Februarie 28, 2008 11:41 pm

  nasol…

  si daca si Curtea Suprema respinge…. pe plan extern nu putem merge, asa ca ne-am pricopsit cu o decizie ateista…

 2. preugen permalink*
  Februarie 29, 2008 5:08 am

  Adevarat, dar tot ma mir de ipocrizia acelor magistrati care interzic icoanele in scoli, dar cer celor ce merg la procese le cer să jure pe Sf. Cruce. Dacă lucrurile merg asa, pe cand scoaterea crucifixelor din tribunale?

 3. Februarie 29, 2008 6:25 pm

  🙂 cat de curnad se pare…

  eu nu vad de ce se trece cu vederea peste dorinta masei: daca parintii si copii vor sa aiba icoane in scoli ce le pasa lor…

  ca si in cazul comunicatelor Patriarhiei, praf in ochi, nu se schimba nimic…

 4. sofia i permalink
  Martie 1, 2008 8:34 pm

  ma intreb daca acei magistrati sint ROMANI ORTODOCSI ,DAR CRED CA SINT ATEI .uNDE ESTE obiectivitatea lor fata de majoritatea ortodoxa din tara?! Dar DUMNEZEU SA LE RASPLATEASCA ,POATE AU SI EI COPII.!

 5. sfinx667 permalink
  Martie 7, 2008 2:12 am

  justitia..o marioneta, inca… si daca sforile sunt manuite de cei care au neuronii pe duca, Dumnezeu sa ma ierte ca ma stie, ce decizii, ce judecata, ce intelepciune… Justitia din Romania stie numai despre ” dictare „, adica din bun simt sa se fii intors la abecedar, pai sa ma ierte iar Tatal dar si in cls 1 se invata si transcrierea dar si ” alcatuiti propozitii folosind cuvintele..” si bietii prichindei se incumeta si zic …astia..
  adica, hai sa interzicem si „gandirea ” la naiba, ca ma infuriai acum rau, la ce sa mai gandim noi, ca avem institutii care se erijeaza in marii ganditori… nu i-ar mai rabda pamantul ( asta imi aduce o dojana de la doamne doamne, dar El nu-mi interzice sa fiu eu… )
  ar trebui sa intervina romanii si mass media, sa dea de zid cu onorat Justitia actuala..
  mai trist e ca acusi le vine vre-o idee ” geniala” sa-si posteze chipurile in tablouri maretze, sa fie „cool „…tulvai… Doamne lumineaza-i pe nemernici ” si iarta-i tu Doamne ca nu stiu ce fac..” eu nu-i iert si nu-i uit, ca nu merita ( o fac nu din rea vointza ci din nestiinta si e f f f grav, chiar daca e ” dictare ” )…trist si cu gust amar..
  SIBILLA
  http://sfinx667.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: